Veelgestelde vragen

Heb je vragen over hoeveel pannen je nodig hebt, of wat er gaat gebeuren nadat je op 'bestellen' hebt geklikt? Kan gebeuren! We hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Mét antwoorden.

 

Als gevolg van de energieprijzen hebben de dakpanproducenten afgelopen periode minder productie kunnen leveren dan gepland. Tegelijkertijd is de vraag toegenomen doordat veel huiseigenaren met het plaatsen van zonnepanelen ook de dakisolatie en dakpannen vernieuwen. 

Helaas heeft dit levertijden tot gevolg welke per model kunnen verschillen en oplopen tot zelfs wel 16 weken.

Houdt er rekening mee dat de gemiddelde levertijd momenteel flink langer is.

 

 

Voor bestelling

Hoeveel dakpannen en hulpstukken heb ik nodig?
Elke dakpan heeft zijn eigen maatvoering, op de website is bij elk product te vinden hoeveel dakpannen er op een vierkante meter gaan. Het gemiddelde ligt rond de 12 tot 14 pannen. Elke rij dakpannen wordt links en rechts afgesloten met een kantpan, aan de bovenkant bevindt zich de nokvorst (nokpan). Ook de vorstenrij wordt afgesloten met een begin en eindstuk. Waar nodig worden ventilatiepannen toegepast. Voor speciale dakconstructies zijn er ook speciale hulpstukken. Alles wordt ondersteund met bevestigingsmiddelen en afdichting.

 

Kan ik een offerte aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Wij rekenen dan met dezelfde prijzen als op de website vermeld staan, maar alles staat wel in één overzichtelijk document. Ben je op zoek naar een pan of hulpstuk die niet op onze website vermeld staat? Neem contact met ons op en wij maken een passend aanbod.

Wat is de levertijd?
Dat is afhankelijk van welke pan u kiest, wij streven er naar om binnen 5 dagen te leveren. Deze levertijd is van toepassing als wij deze pan op voorraad hebben liggen. Onze voorraad is momenteel erg beperkt. De meeste pannen komen dus via de leverancier en de levertijd is opgelopen tot 16 weken na opdracht. Houd hier rekening mee!

Let op: Voor actuele levertijden kunt u het beste contact opnemen met een van onze medewerkers. Momenteel zien wij oplopende levertijden die verband houden met de toenemende vraag.

Wat zijn de leverkosten?
Dit is afhankelijk van je bestelling. Bekijk de leveringsvoorwaarden voor meer informatie. Het komt op het volgende neer:

  • Als de bestelling per pakketdienst bezorgd kan worden hanteren wij een tarief van € 42,50
  • Overige bestellingen € 149,00 (m.u.v. de Waddeneilanden).
  • Fakro producten hebben een tarief van €50,00
  • Bestellingen van meer dan 3.000 pannen worden franco geleverd in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden).
  • Bestellingen voor meer dan €900,- aan daktoebehoren worden ook franco geleverd in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)
  • Ook bestellingen van Fakro producten worden franco geleverd vanaf €350,-

Hoe worden mijn pannen geleverd?
Levering van dakpannen gaat per vrachtwagen met een lengte van ±17 meter.
Zorg er dus voor dat bij levering voldoende ruimte is om de bestemming te bereiken. Deze vrachtwagen is voorzien van een kraan met een lengte van ±4 meter. De chauffeur zal de bestelling standaard naast de auto lossen. Indien gewenst is lossen met een ‘kooiaap’ mogelijk. Als dit gewenst is, graag bij de bestelling vermelden. De verantwoordelijkheid van het lossen ligt altijd bij de chauffeur die de situatie ter plekke kan beoordelen op haalbaarheid. Kleinere orders worden geleverd per pakketdienst.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
In ons magazijn is een beperkt assortiment en slechts een kleine hoeveelheid beschikbaar. In overleg kunnen producten worden afgehaald, uitsluitend tijdens reguliere openingstijden.

 

Na bestelling, voor levering

Kan ik mijn order volgen?
Dit is helaas niet mogelijk, onze orders zijn niet voorzien van ‘track and trace’.

Tip: vergeet bij je bestelling niet je mobiele nummer te vermelden zodat de vrachtwagenchauffeur altijd contact kan opnemen.

Ontvang ik een factuur?
Na de betaling via de website ontvang je een webfactuur. Je ontvangt later geen extra factuur meer van ons. Indien gewenst kan dat achteraf wel geregeld worden.

Moet er iemand thuis zijn?
Uiteraard geniet dat wel de voorkeur maar is niet noodzakelijk. Er wordt altijd op de best mogelijke plek gelost, ter beoordeling van de chauffeur.

Tip: vul bij je bestelling altijd je telefoonnummer in. Dan kan de chauffeur altijd contact opnemen als dat nodig is.

Kan mijn bestelling achterom worden geleverd?
Dit kan alleen als deze plek met de vrachtwagen of ‘kooiaap’ bereikt kan worden. Dit is ter beoordeling van de chauffeur.

 

Na levering

Er zijn een aantal dakpannen gebroken...?

Hoewel wij en de chauffeur altijd met de grootst mogelijke zorg met de producten omgaan komt het regelmatig voor dat er pannen kapot gaan of beschadigen tijdens het transport. Houdt hier dus rekening mee als je de dakpannen besteld. Bij de dakpannen houden wij altijd een breuktolerantie aan van 4%.Bij de hulpstukken geldt 1st per soort zoals bijvoorbeeld een gevelpan of nokvorst. Is de schade groter dan de genoemde aantallen dan worden deze, uiteraard kosteloos, nageleverd.

Tip: Houd rekening met deze marge als je gaat bestellen.

Wat doe ik met statiegeldpallets en emballage?
Er worden geen statiegeld kosten in rekening gebracht. Emballage en verpakkingsmateriaal wordt dan ook niet retour gehaald.

Kan ik dakpannen of hulpstukken retourneren?
Dit is mogelijk. Neem hiervoor altijd even contact met ons op.

Let op: hier zijn wel retourkosten aan verbonden. Vraag bij een van onze medewerkers naar de voorwaarden.

Hoe lang heb ik garantie?
Wij hanteren de standaard garantievoorwaarden vanuit fabrikant. Deze staan in de meeste gevallen bij de producten vermeld.

 

Maar... ik heb een andere vraag.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Even balen, maar niet getreurd. We helpen je graag aan een antwoord. Neem contact op en onze medewerkers proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen.