Monier gaat orde op zaken stellen; Tijdelijke orderstop.

Monier gaat orde op zaken stellen; Tijdelijke orderstop.

Jordi VerstegenSeptember 15, 20231 comment

Het is nog altijd onrustig in de pannenwereld. Onze leverancier van dakpannen, Monier, heeft momenteel een orderstop ingelast en zijn de komende weken ook niet bereikbaar. Waarom doen zij dit en wat betekent dit voor jou als klant?

De afgelopen jaren is het nogal een hectische tijd voor de dakpannenindustrie, met bijvoorbeeld de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne erachteraan. De tijd hierna is er veel geproduceerd qua pannen bij Monier, en de administratieve afwikkeling zou vereenvoudigd worden door een nieuw systeem.

Met het implementeren van een nieuw systeem voor de bouwvak werd voorgesorteerd op een stortvloed aan leveringen na de bouwvak. Veel bestellingen zouden na de bouwvak worden uitgeleverd, maar vanwege een tegenvallende prestatie van het nieuwe geautomatiseerde systeem ontstaan toch de leveringsproblemen. Er zitten nog teveel systeemfouten in.

Hieruit is de beslissing genomen door Monier dat een orderstop ingelast wordt en dat Monier de komende weken niet bereikbaar is. Bestaande orders worden in deze tijd nog eens goed onder handen genomen en ook geleverd. Mocht je dus een bestelling hebben lopen bij ons, geen paniek! De orderstop geldt alleen voor nieuwe bestelling en lopende bestellingen worden in de komende weken gewoon geleverd door Monier.

Terwijl dit gebeurt zal de binnendienst hard werken aan een gestroomlijnd systeem, waardoor Monier er alleen maar sterker uitkomt. Dit maakt het mogelijk de nieuwe orders voor de rest van het jaar te plannen en met een hogere leverbetrouwbaarheid te bevestigen én te leveren.

Hou dus rekening met een behoorlijke levertijd momenteel van minimaal 10 weken na bestelling. Je kunt altijd blijven bestellen bij ons, maar wij kunnen ook pas na de orderstop een geschatte leverdatum communiceren. Dit zal niet alleen een probleem voor onze webshop zijn, maar iedere webshop die deze Monier dakpannen aanbieden zullen met dezelfde problemen kampen, oftewel de levertijd is daar niet korter.

Zodra Monier weer in de lucht is, brengen we onze klanten op de hoogte met geschatte leverdata!

 

Opmerkingen (1)

Klaas Reehoorn on February 19, 2024

Wanneer zijn monier novo+ eeer leverbaar?
660 pannen
15 linkse en 16 rechtse gevelpannen
Levertijd na bestelling?

Alvast bedankt
Klaas

Laat een opmerking achter