NIEUW: Kingspan Unidek Aero Metal

NIEUW: Kingspan Unidek Aero Metal

Jordi VerstegenOctober 24, 2023

Op dakpandirect leveren wij niet alleen dakpannen, maar ook dakplaten zijn te kopen bij ons. Naast de dakplaten van Unidek die we al langer op onze site aanbieden (Unidek Aero light, Unidek Reno Dekfolie en Unidek Reno Sporen) voegen we nu een nieuw product van Unidek toe: Unidek Aero Metal. In deze blogpost zullen we dit nieuwe product aan je voorstellen.

Toepassing

Tegenwoordig zie je steeds vaker metalen daken in het straatbeeld van Nederland. Mensen gaan steeds vaker voor dit alternatief voor keramische of betonnen dakpannen. Op deze beweging van het straatbeeld is Kingspan Unidek ingesprongen. De Aero Metal is een constructief alles-in-1 dakelement voor metalen daken zoals zink, staal, koper en aluminium. Daarnaast zijn met dit dakelement grote overspanningen mogelijk en is het Unidek Pasdak mogelijk. Het Unidek Pasdak is een extra service van Unidek, waarbij zij de dakplaten exact op maat zagen voor je.

Geluidsisolatie

De Aero Metal biedt ook een uitstekende geluidsisolatie. In een geventileerde constructie met een zinken felsbeplating van 0,80 mm dik, die wordt toegepast bij zink en koper, is het gemeten resultaat voor geluidsisolatie 36 dB. De ongeventileerde constructie met een felsbeplating van 0,63mm dik, die wordt toegepast bij staal en aluminium, is het gemeten resultaat 29 dB. Tegenover de Unidek Aero, die dus een geluidsisolatie van 36dB heeft, is dit uitstekend te noemen.

Brandveilig

De Aero Metal is opgeboud uit EPS Platinum. Dit soort EPS is brandvertragend en dus niet vatbaar voor vlammen. De brandvertrager ontneemt zuurstof van de vlam. De combinatie van materialen maakt dit dakelement erg brandwerend en daardoor voldoet de Aero Metal ook aan de brand- en rookklasse-eisen van het Bouwbesluit 2012.

Conclusie

Zit jij nou te denken aan een metalen dak? Dan kunnen wij je het nieuwe dakelement van Unidek aanbiden: de Aero Metal. Met een uitstekende geluidsisolatie en brandveilig dakelement maak jij jouw dak van deze tijd.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Aero Metal, maar ook in de andere dakelementen die wij aanbieden, vul dan nu een offerteaanvraag in en wij gaan met je in gesprek.


 

Laat een opmerking achter