Vernieuwd assortiment betondakpannen

Vernieuwd assortiment betondakpannen

Jordi VerstegenFebruary 1, 20232 comments

Monier heeft een nieuw assortiment betonpannen op de markt gebracht, en wij van Dakpandirect, stellen deze dakpannen graag aan je voor. Dit aantal vernieuwde dakpannen brengt verschillende voordelen met zich mee. Daarnaast gaan wij dieper in op onderliggende onduidelijkheden, zodat jij als klant met een gerust hart dakpannen kunt bestellen voor je nieuwe dak of renovatie.

De Frankfurter

De Frankfurter is de eerste nieuwe pan die wij willen voorstellen aan je. Deze dakpan heeft de klassieke uitstraling van de Neroma pan en kan besteld worden in meerdere kleuren en afwerkingen.

De Frankfurter is de vervanger van de Neroma, echter passen deze pannen niet op elkaar. De Frankfurter kan dus niet op een bestaand Neroma dak worden gelegd.

De Frankfurter heeft ook een nieuwe afwerking, deze heeft namelijk een Protegon laag. Deze nieuwe Protegon toplaag beschermt beter tegen hitte en vervuiling. Wil je toch meer de klassieke uitstraling van de Neroma pan behouden op je dak? Dan is er ook nog een afwerking zonder deze Protegon laag, namelijk de Novo+ laag die de afgelopen jaren op de Sneldek werd gebruikt. 

Daanaast heeft de Frankfurter een afgeronde neus en dubbele zijsluiting, wat goed beschermt tegen vervuiling en binnendringend regen en sneeuw.

De vernieuwde Sneldek

Ook de tijdloze Sneldek is vernieuwd. De welbekende Sneldek Novo+ is vernieuwd en de Sneldek Glazuron is vervangen door de Sneldek Star. 

Deze Sneldek Star is extra sterk, waardoor breuk of afbrokkelen minder snel gebeurt. Door het gladde oppervlak heeft de Sneldek Star een verhoogde weerstand tegen vuil, algen en mos, waardoor hij zijn mooie uiterlijk behoudt.

De vernieuwde Sneldek Novo+ is qua uitstraling en beschermlaag hetzelfde gebleven. De zijlsluiting is daarentegen wel aangepakt, waardoor dit de kans op lekkage minimaliseert. Ook is de pan duurzamer gemaakt, waardoor de golf dieper is en de pannen verticaal niet op het oude model pannen passen. Tot slot is er naast de bestaande kleuren, nog 1 extra kleur toegevoegd aan het Novo+ assortiment, namelijk blauwgrijs.

Stonewold uit assortiment

De Stonewold is helaas niet meer leverbaar. Als alternatief bieden wij de Tegalit aan. De Tegalit is ook een vlakke pan, maar beschikt ook over de eerdergenoemde Protegon afwerking. Bovendien is de Tegalit door zijn vorm en uitstraling naadloos te combineren met het geïntergreerde zonnestroom systeem van Monier

Let op: Deze pannen hebben verschillende latafstand waardoor deze niet gecombineerd kunnen worden.

Zijn de nieuwe betonpannen uitwisselbaar?

De werkende lengte en breedte van de dakpannen, halve pannen en gevelpannen zijn gelijk. Dit betekent dat u de kapconstructie van uw project kan ontwerpen op de maatvoering van een van deze drie dakpanmodellen en later kan beslissen welke van deze drie dakpanmodellen op uw dak wordt gelegd, zonder dat er aanpassingen aan de kapconstructie nodig zijn.

Wel is er een uitzondering van toepassing voor de minimale panlatafstand voor de Sneldek Novo+. Deze uitvoering kan worden toegepast met een minimum panlatafstand van 295 mm. Voor de Sneldek Star, Frankfurter en de Tegalit geldt een minimum panlatafstand van 312 mm.

De dakpanmodellen kunnen niet samen op één dakvlak worden toegepast.

Verschil tussen afwerkingen

Novo +De Novo+ toplaag bestaat uit een waterafstotende en vuilwerende coating die door toegevoegde kleurpigmenten de dakpannen een langdurig kleurbehoud geven.

Star: Een toplaag die is voorzien van een fijne micromortel. Het aanbrengen gebeurt onder een hoge druk waardoor er een hogere dichtheid van de toplaag ontstaat. Dakpannen met een Star toplaag hebben een verhoogde kwaliteit, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur.

Protegon: Een Protegon toplaag bestaat uit een fijn materiaal met toegevoegde pigmenten. Deze toplaag wordt aangebracht onder een hoge druk waardoor er een hogere dichtheid van de toplaag ontstaat. Dakpannen met een Protegon toplaag hebben een verhoogde kwaliteit, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur. Door het toevoegen van pigment wordt meer uv-straling gereflecteerd waardoor de temperatuur onder het dak met 10°C wordt verlaagd.

Dus een Novo+ toplaag bestaat enkel uit een coating met kleurgevende pigmenten. Een Protegon of Star toplaag is een fijne micromortel laag die als tweede laag over de dakpan wordt heengebracht waaraan de pigmenten zijn toegevoegd. Daarnaast wordt bij een Protegon toplaag, naast kleurpigmenten, een uv-reflecterende pigment toegevoegd aan de toplaag van de dakpan om de uv-straling te reflecteren zodat de temperatuur onder het dak met 10* wordt verminderd.

Klik hier voor ons gehele betondakpan assortiment

Opmerkingen (2)

Michel on June 10, 2023

Ben op zoek naar een pak van 40 st Monier Stonewold antraciet .
Heeft die ? Kan ik die komen ophalen ?

Henk Granneman on March 6, 2023

Beste mensen, De nieuwe sneldek novo+ hollands rood monier nieuwmodel.
Hoe lang is de levertijd.

We hebben 90m2 gewoon nodig
30 nokpannen
1 om 1 eind en begin nokpan
25 gevelpanLinks
16 gevelpan rechts.

Met vriendelijke groet, Henk 06-1206 1622

Laat een opmerking achter